str. Shipka 6, Hissar
+359 33 792 792
hellohissar@abv.bg
Book Now
Винени турове с агенция Крис Тур

Винен тур „Античният път на Тракийското вино”

Първи ден

Отпътуване за Асеновград. Посещение на Асеновата крепост и Бачковски манастир.  Обяд в Бачково и дегустация  на манастирско вино водещо началото си от създателя на Календара на виното – архимандрит Герасим – игумен на манастира, а преди това личният винар на цар Фердинанд. Отпътуване за село Брестовица с посещение на Кукленски манастир „Св.Св. Козма и Дамян”. Посещение на  черквата „Св. Тодор“, построена през 1851г. Настаняване, дегустация и вечеря във Винарска изба „Todoroff”. Възможност за процедури в първия СПА център за Винотерапия в България.

Втори ден

Закуска. Отпътуване за Перущица и посещение на Исторически музей, Църквата „Свети Архангел Михаил” , Червената църква и Дановото училище. Обяд и дегустация във винарска изба „Стара изба”в село Първенец. Следобедна разходка до Мемориален комплекс „Трите поколения” , Устински водопад и Параклиса „Св.Георги”. Настаняване в хотел в Перущица,  дегустация и вечеря в Бутикова изба „Вила Юстина”.

Трети ден

Закуска. Отпътуване към село Огняново. По пътя ще видим родната къща Васил Петлешков, Църквата “Св.Йоан Предтеча” с най-високата камбанария на Балканския полуостров,  Етнографски комплекс „Попова къща“ в Брацигово и  крепостта „Перистера” в Пещера. Обяд и дегустация във винарска изба „Беса Валей“. Отпътуване за Пазарджик и посещение на Къщата – музей „Константин Величков“, Старата поща – един от символите на града, Храмът  „Успение на Пресвета Богородица“ и Къщата – музей „Стаислав Доспевски” Настаняване, дегустация и вечеря във винарска изба „Вила Терес” в село Карабунар.

Четвърти ден

Закуска. Отпътуване към Старосел. Разглеждане на тракийскии светилищен комплекс, дегустация и обяд във винарска изба Старосел. Минерален плаж, следобедно отпътуване и пристигане в Хисаря. Настаняване, дегустация и вечеря с вина от винарска изба „Сопот“ .

Пети ден

Закуска. Отпътуване към Пловдив. Разходка из улиците на най-старият жив град в Европа.

 

 

Винен тур „Пътят на Дионисий”

Първи ден

Отпътуване за Перущица. Посещение на Исторически музей, Църквата „Свети Архангел Михаил” , Червената църква и Дановото училище. Обяд и дегустация в Бутикова изба „Вила Юстина”. Връщане в Пловдив. Разходка из улиците на най-старият жив град в Европа. Отпътуване за село Брестовица. Настаняване, дегустация и вечеря във Винарска изба „Todoroff”.

Втори ден

Закуска. Отпътуване към Кърджали – по пътя – разглеждане на природния феномен Скалните гъби и посещение на античен и средновековен Перперикон с беседа за възникването на производството на вино по тези земи по времето на траките. Посещение на храмов комплекс „Успение Богородично“, настаняване в хотел на брега на язовир Кърджали, едночасова разходка с корабче по язовира, вечеря с рибни специалитети, нощувка.

Трети ден

Закуска. Отпътуване в посока Ивайловград. По пътя – посещение на светилището на Орфей при село Татул, тракийските светилища Големия и Малкия казан в село Равен и вила Армира. Настаняване в хотел в Ивайловград, време за сауна и парна баня. Дегустация и вечеря във винарска изба „Ямантиев“, нощувка.

Четвърти ден

Закуска. Отпътуване към царството на лешоядите в Маджарово, ще разглеждаме тракийският храмов комплекс „Глухите камъни“,  дегустация и обяд в Дядо Димовата изба в село Поповец, регион Стамболово. Продължаваме към град Хисаря, където ще имаме дегустация на вина от винарска изба „ Сопот “. Настаняване, вечеря и нощувка в хотел в Хисар.

Пети ден

Закуска в хотела. Отпътуване към Старосел. Разглеждане на тракийския комплекс, дегустация и обяд във винарска изба Старосел. Минерален плаж, отпътуване и пристигане в Пловдив.

Leave a Reply