Hotel Hello Hissar

Hotel Hello Hissar

Hotel Hello Hissar

Еврофолк – Жива вода

За поредна година  град Хисаря ще открие културната си програма  през първата седмица на месец Юни, с  Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк- Жива вода“. В него взимат участие над 12 европейски държави и ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

XII Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2024“ е събитие със състезателен характер, част от Шампионатната система по фолклор на Европейската асоциация на фолклорните фестивали – EAFF с ранг Регионален международен шампионат. Шампионатната система по фолклор включва локални, национални, регионални, международни и континентални шампионати по фолклорни изкуства. Най-високото събитие от Шампионатната система е Световният шампионат по фолклор „World folk“. Йерархичната структура на Шампионатната система дава възможност на участниците за класиране и преминаване в следващ етап на различните по ранг шампионати. Шампионатната система е модерна форма за популяризиране и опазване на културното наследство, която съчетава засилено конкурсно начало и високо ниво на представяне на участниците.

Оценките на колективите, явили се в конкурсните програми на Шампионатната система, са валидни за класиране в Световната ранглиста по фолклор /World ranking list of folklore/.

Ние от хотел Хелоу Хисар уважаваме народните традиции и ще се присъединим със специални цени за участниците в шампионата.

За пълен пакет от 4  нощувки по време на програмата  на фестивала 30.05.-03.06.2024 г ще предоставим отстъпка от 10% от цена рецепция.

За пакет от 3 нощувки отстъпката ще е 5%.

За допълнителна информация моля посетете нашия сайт www.hellohissar.com

Или се обадете на телефон 033 792 792

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.